top of page
IMG_8895-2_edited.jpg

Beskjæring av Trær i Oslo og Omegn

Beskjæring av trær er det vi gjør mest av i Oslo. Vi er fullkvalifiserte arborister og kan ta på oss alt av beskjæring fra de minste frukttrær, til de større og mer avanserte trærne.

Profesjonell Beskjæring i Oslo

Vår fremgangsmåte er å beskjære treet forsiktig. Harde inngrep ødelegger ikke bare helsen av treet, men også den estetiske verdien. Etter en profesjonell beskjæring skal treet fremdeles beholde sin naturlige skjønnhet og form.


Beskjæring av trær i våre omgivelser gjøres vanligvis for å forbedre lysforholdene, formen og tilgjengeligheten. Å beskjære treet korrekt er viktig for å holde trærne pene, sunne og trygge.

Hvis du trenger hjelp med beskjæring av dine trær i Oslo, så kan du kontakte oss for en gratis befaring og pristilbud.

Beskjæring av furutre.

Beskjæring av Trær: 4 Vanligste Teknikker

Det er mange forskjellige beskjæringsteknikker avhengig av omstendighetene til treet. Ofte gjør vi flere teknikker sammen for å finne det beste resultatet som trengs i situasjonen.

Reduksjon av Trærnes Størrelse

Før

Reduksjon er en av de vanligste beskjæringsteknikkene arborister bruker for å kontrollere størrelsen på treet mens de opprettholder strukturen, eller formen på kronen. Arborister fokuserer på lemmer på den øverste delen av trekronen, og kutter dem kortere for å redusere trehøyden. Disse grenene kuttes imidlertid bare til en viss grad for å sikre at de gror raskt og vokser ordentlig igjen for å danne den nye mindre kronen.

Hvorfor skulle et tre trenge en reduksjon?

- Forhindre store skader i is- eller vindstormer.

- Oppmuntre til ny vekst i et avtagende tre

 

- Forhindre torsjonssprekker - grener som vrir seg til de danner lange sidesprekker. I modne trær er vridningssprekker en vanlig årsak til feil.

- Hvis et tre blokkerer for utsikten kan vi hjelpe deg med å beskjære det slik at du får mer utsyn fra eiendommen din.

Før bilde av bøk kronereduksjon
Etter
Etter bilde av bøk kronereduksjon

Oppbyggingsbeskjæring

Ved å pleie treet mens det er nytt og ungt vil det gro finere og du unngår større arbeid med treet i fremtiden.

Hvorfor skulle et tre trenger en oppbyggingsbeskjæring?

Vi utfører dette arbeidet hovedsakelig på unge trær.

Det innebærer selektiv fjerning av grener, noe som kan forbedre treets struktur og helse. Dette sørger for sterke grenfester og en balansert kronedannelse. Vi beskjærer treet på en måte slik at det fortsetter å vokse, men at det ikke vil forstyrre omgivelsene rundt treet.

Ved å beskjære trær på denne måten når de er små, sparer du å måtte utføre større arbeid med treet i fremtiden, noe som vil være mer skadelig for trærnes helse senere i livet.

Før eksempelbilde av en oppbyggingsbeskjæring.
Før
Etter eksempelbilde av en oppbyggingsbeskjæring.
Etter

Kronetynning 

Grener som kan skape problemer i fremtiden bør fjernes. Dette er med på å skape et trygt miljø rundt treet og opprettholde treets helse.

Hvorfor skulle et tre trenger en kronetynning?

I denne beskjæringsteknikken fjerner vi utvalgte grener for å gi treet en tynnere og lettere krone.

 

Her starter vi med å fjerne grener som enten er døde, eller som kan forårsake preoblemer i fremtiden. Videre fjerner vi grener jevnt gjennom kronen.

 

Dette kan gjøres for treets utseende og for å opprettholde god trehelse. I tillegg skaper dette et trygt miljø for mennesker som oppholder seg rundt treet. Arbeidet vil bidra til at mer vind får passere gjennom kronen som vil reduserer risikoen for at treet faller i storm. En fin bonus er at du får mer sollys som slipper inn i hage og vinduer!

Kronetynning av bøketre_

Vektreduksjon Av Tre

Trær som har vokst for mye og som har store og tunge grener kan komme til fare for å falle ned. Ved å beskjære grener kan man unngå dette.

Hvorfor skulle et tre trenger en vektreduksjon?

Denne beskjæringsteknikken er nødvendig for grener som har tung vekst og som derfor er i fare for å falle og potensielt forårsake risiko for mennesker og omgivelsene rundt treet.

 

Dette beskytter også trærnes helse. Hvis en stor gren skulle falle ned på grunn av at den er for tung, etterlater det et stort sår som potensielt kan føre til råte og forfall i treet.

Vektreduksjon på en stort tre

Priser for beskjæring av trær i Oslo

Det er ulike faktorer som påvirker kostnadene ved beskjæring, inkludert både høyden på treet og sorten. Noen arter er rett og slett lettere å håndtere enn andre, og dette gjenspeiles i prisen. Hvis et tre henger over et offentlig rom, som for eksempel fortauet, eller en nabos eiendom, så må det utvises ekstra forsiktighet som kan ha innvirkning på kostnadene for arbeidet.


Vi tilbyr en gratis befaring for kundende i Oslo, slik at vi kan ta en titt på jobben før vi gir et tilbud. Dette sikrer at du får den beste prisen.

To treklatrere som klatrer i et tre

– Rimelig treservice du kan stole på –

Villskog Trepleie tilbyr profesjonelle tjenester og vennlige priser.

Vi har alle relevante utdanninger, sertifiseringer og forsikringer.

Slik stiller du alltid trygt når du velger oss som din nye arborist. 

IF.png
Norsk trepleie foum iamge.jpg
btec.png
ETW-logo.png

Beskjæring av Store Trær i Oslo

Vi er heldige i Oslo hvor det er så mange store trær i bymiljøet, noe som bare øker skjønnheten i Oslo. Vi har alle sertifiseringer og utstyr for å utføre beskjæring på store trær. Vi har mange års erfaring med treklatring med tau og sele. Dette gjør at vi enkelt kan komme til treet og utføre beskjæringen som trengs på en sikker måte.

Beskjæring av Små Trær i Oslo

De små trærne er ofte de vakreste og trenger stell fra tid til annen for å opprettholde helsen. De unge små trærne i Oslo er fremtidens store eksemplarer. For å gi disse trærne den beste starten på livet, kan visse beskjæringsmetoder virkelig være til nytte for fremtiden deres når de vokser opp i et urbant miljø. Den vanligste beskjæringsmetoden for unge trær er formativ beskjæring, dette hjelper treet til å vokse opp med god struktur og kan redusere dets fremtidige påvirkning på nærliggende bygninger og veier etc. Vi kan utføre all nødvendig beskjæring på små trær i Oslo.

Beskjæring på et stort almetre.

Årsaker Til Å Beskjære Trær

Beskjæring for en lengre fremtid

Ved å beskjære kan vi avlaste og balansere ustabile trekroner og dermed redusere risikoen for grenbrudd eller trekollaps. For trær som naturlig har utviklet doble stammer med inngrodd bark og ustabil stammegren, kan avlastningsbeskjæring og kronestabilisering være et alternativ til hard beskjæring eller hogst.

Beskjæring for å skape plass mellom bygninger og omgivelser

For at trær ikke skal være et problem og gjøre skade, kreves det jevnlig vedlikeholdsbeskjæring, hvor trekroner tilpasses miljøet gjennom profesjonell beskjæring.

Beskjæring for å forbedre tilgjengelighet og sikkerhet i urbane miljøer

Trær nær infrastruktur har mange positive effekter, men kan også gi problemer med tilgjengelighet, sikt og sikkerhet. Regelmessig vedlikehold og beskjæring av trær langs veier er nødvendig for et trygt og problemfritt trafikk- og tremiljø.

Beskjæring for å åpne opp utsikten

Når trær vokser, kan utsikt forsvinne inn i grøntområdet. Ved å beskjære kan vi redusere, løfte eller åpne opp kroner for å få tilbake utsikten uten å påvirke treets naturlige form og karakter.

Beskjæring av dødved fra et furutre.
Beskjæring av tre vekk fra bygning.

Fordeler med å beskjære trær

Trimming og trebeskjæring av profesjonelle gir en rekke fordeler for treet ditt. Trebeskjæring for helsen inkluderer fjerning av ødelagte, syke eller døde grener for å forhindre forråtnelsesproduserende sopp fra å trenge inn og infisere andre områder av treet ditt. Trimming av treets grener er også av og til nødvendig for å tillate økt eksponering for sollys og sirkulasjon av luft i kalesjen.


Trimming av trær for strukturforbedring oppnås gjennom beskjæring av unge tre, også kjent som utviklingstrebeskjæring. Dette er de viktigste prosedyrene for nyplantingene dine for å sikre ønsket grenarkitektur og strukturell integritet. I tillegg vil riktig trimming av et ungt eksemplar nå redusere potensialet for kostbare problemer og behovet for strukturell støtte når landskapet modnes.


Trebeskjæring for utseende og restaurering er avgjørende for å maksimere skjønnheten til formell beplantning og landskap. Vi tilbyr trebeskjæring for kunder i Oslo som er ute etter estetisk trepleie. Ikke bare kan vi bidra til å reformere unike egenskaper, vår trebeskjæring bidrar også til å opprettholde sunnere trær.
`
Sikkerhetsinspeksjoner og forebygging av stormskader er avgjørende for å eliminere faren og skaden forårsaket av fallende lemmer. Dette er spesielt en bekymring for trær langs innkjørsler, gangstier og omkringliggende bygninger. Som et av de ledende trebeskjæringsselskapene i Oslo, anbefaler vi å trimme trær med lavthengende greiner og beskjære eventuelle farlige trelem før de blir et sikkerhetsproblem.

bottom of page